Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-05-09@15:06:06 GMT

جنگ داخلی اسرائیل از قبل آغاز شده بود

تاریخ انتشار: ۱۶ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۱۶۵۱۶۶

جنگ داخلی اسرائیل از قبل آغاز شده بود

فرارو- زوی بارئل تحلیلگر سیاسی باسابقه و ستون نویس و دبیر امور جهان عرب روزنامه چپگرای اسرائیلی «هاارتص».

به گزارش فرارو به نقل از هاارتص، اسرائیلی‌های خوش بین هنوز آتش سوزی در خیابان‌های اورشلیم (بیت المقدس) را مبارزه‌ای از سوی صهیونیست‌های مذهبی می‌دانند که صرفا مربوط به تاریخ و مکان‌های خاص است. تنها کاری که باید انجام دهیم این است که آن روز‌ها را با خیال راحت پشت سر بگذاریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به عبارت دیگر، از دید آنان تنها باید شهر را با هزاران سرباز و افسر پلیس مجهز به میزان مناسب تجهیزات تهاجمی آرایش نظامی داد به حماس هشدار داد مودبانه با سران قبایل و جوامع عرب صحبت کرد هم چنین، با اردن که واقف مسلمانان در اورشلیم (بیت المقدس) محسوب می‌شود و مدیریت مکان‌های مقدس آنان را در شهر برعهده دارد رایزنی کرد و از این طریق می‌توان سناریو‌های وحشتناک را تا تاریخ مقدس و مذهبی بعدی به تعویق انداخت و متوقف ساخت.

افراد ساده لوح در میان آنان دیدگاه میکروسکوپی را ترجیح می‌دهند. آنان می‌گویند اگر بتوانیم «ایتامار بن گویر» نماینده افراطی در کنست (پارلمان اسرائیل) را خنثی کنیم و سازمان راست افراطی «لهاوا» را از بین ببریم می‌توانیم این باکتری گوشتخوار را کنترل کنیم و زندگی به روال معمول ادامه خواهد یافت. آنان می‌گویند ببینید تنها چند درگیری و کتک کاری رخ داده چند نفر مجروح شده اند موشکی شلیک نشده و هیچ کس فوت نکرده است.

با این وجود، این باکتری روی یک محیط کشت بارور رشد کرد که همه گیری را گسترش داد و آنچه واقعا در اورشلیم (بیت المقدس) رخ داد ادامه روندی است که در کشور‌های دیگر و در زمان‌های دیگر منجر به جنگ‌های داخلی شد و هنوز به نقطه اوج خود نرسیده است. بازوکشی مذهبی یا قومی بین یهودیان و اعراب تنها اقدامی برای گرم کردن درگیری خشونت آمیز است که بین یهودیان در حال وقوع است.

اهتزاز پرچم اسرائیل در چهره فلسطینیان، حمله به مغازه‌های فلسطینی و سر دادن شعار «مرگ بر اعراب» و «روستای شما را می‌سوزانیم» همه این موارد پیام واقعی آشوبگران را پنهان می‌کنند. امروز هدف آنان اعراب هستند و فردا و در واقع بهتر است بگوییم همین امروز یهودیان چپ، اشکنازی و افراد متنفر از نتانیاهو خواهند بود. از دید آنان این افراد خائنانی هستند که صهیونیست بودن را فراموش کرده‌اند و نمی‌دانند صهیونیسم چه معنایی دارد از حکومت متنفر هستند و حاضر نشده‌اند خود را در پرچم اسرائیل بپیچند و به همین خاطر باید مجازات شوند.

به گفته خاخام «مئیر مازوز» (خاخامی تندرو) نگاه‌های وحشیانه حاملان پرچم متوجه «نفتالی بنت» نخست وزیر و «یائیر لاپید» وزیر امور خارجه اسرائیل است که از دید آنان «بدتر از نازی‌ها» هستند. آنان استدلال می‌کنند که در برابر «دولت خائنان» و در مقابل هر کسی که کاملا راست گرا نیست ایستاده‌اند.

در ساعت درگیری پیچیدن خود در پرچم اسرائیل برای آنان مانند پوشیدن لباس رزم شبه نظامیانی بود که حقیقت مطلق را در انحصار خود دارند. این افراد کوکلاکس کلان‌های اسرائیل هستند البته با یک تفاوت، آنان به تعریف عرب به طور کلی و فلسطینی‌ها به طور خاص به عنوان دشمنی که باید از بین برود بسنده نمی‌کنند آنان از اعراب برای تمایز قائل شدن بین یهودیان وفادار و یهودیانی که لیاقت زندگی در اینجا (اسرائیل) را ندارند، استفاده کرده اند.

هم چنین، حاملان پرچم اسرائیل به برتری اسمی یهودیان در قانون دولت - ملت یا عادت پیش پا افتاده‌ای که اعراب را به افراد بومی قابل تحمل تبدیل کرده است بسنده نمی‌کنند و رضایت نمی‌دهند. از دید آنان این تقصیر اعراب نیست که یکی از احزاب‌شان در ائتلاف حکومتی فعلی اسرائیل حضور دارد بلکه این یهودیان هستند که این موقعیت را به آنان داده‌اند در نتیجه، آنان مسئول هستند و باید به دار آویخته شوند.

زمانی که کانال خبری ۱۲ اسرائیل پرسید: «آیا معتقدید دولت به حامیان ترور وابسته است»؟ این سوال ظاهرا به مشارکت «فهرست متحد عربی» در ائتلاف دولتی اسرائیل اشاره داشت. با این وجود، این برداشت اشتباه است. بر اساس تعاریف بنیامین نتانیاهو، بن گویر و سازمان‌هایی که آنان در راس آن قرار دارند تروریست‌ها خود اعراب هستند و حامیان ترور در دولت یهودیانی هستند که با آنان همکاری می‌کنند.

این راهی برای ایجاد روایتی است که خشونت علیه یهودیان و رهبرانی را که قوانین جداسازی نژادی را نقض می‌کنند مجاز می‌سازد. با این وجود، این اشتباه است که هزاران رقصنده پرچم را در تعریف محدود «شبه نظامی» محدود و زندانی کنیم، زیرا وقتی همان کانال تلویزیونی گزارش می‌دهد که طبق نظرسنجی‌ای که انجام داده انتظار می‌رود «بلوک نتانیاهو» ۵۹ کرسی کنست را به دست آورد این میزان در حال حاضر نیمی از جمعیت را شامل می‌شود.

در اینجا حتی تمایز قدیمی بین راست و چپ و بین یهودیان مذهبی و سکولار نیز از بین می‌رود. زیرا حتی در ائتلاف موجود نیز صهیونیسم راست و مذهبی با قدرت فراوان حضور دارد. سد جدایی در «بلوک نتانیاهو» برداشته شده اصطلاحی که یادآور «بلوک ملی» بنیتو موسولینی در دوره ایتالیای فاشیست است. بدین ترتیب و با چنین استدلالی آنان با خود می‌گویند می‌توانیم به دشمنان پرچم به وضوح، بدون ظرافت و بدون عقب نشینی حمله کنیم. تنها چیزی که باقی می‌ماند این است که آغاز فصل شکار را اعلام کنیم.

منبع: فرارو

کلیدواژه: اسرائیل پرچم اسرائیل بین یهودیان دید آنان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۶۵۱۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از رفح تا قاهره؛ چرا اسرائیل درصدد کنترل نوار مرزی مصر ـ غزه است؟

خبرگزاری مهر، گروه بین‌الملل: تصویب مرحله نخست حمله رژیم صهیونیستی به شرق رفح و در عین حال پذیرش طرح پیشنهادی دوحه- قاهره از سوی جنبش حماس سبب پیچیده‌تر شدن معادلات میدانی در باریکه غزه شده است. طی دو هفته اخیر هیات‌ مذاکره کننده حماس با حضور در دوحه و قاهره به دنبال رسیدن به راه‌حلی برای توقف جنگ، تبادل اسرا و بازسازی باریکه غزه بود اما به دلیل پافشاری طرف اسرائیلی بر «خط قرمز» عدم ارائه ضمانت برای پایان جنگ، مذاکرات آتش‌بس با شکست مواجه شد. برخی تحلیلگران معتقدند عملیات اخیر نشان دهنده برنامه ارتش اسرائیل برای فتح تدریجی و «سنگر به سنگر» شهر رفح بدون برانگیختن حساسیت‌ها در افکار عمومی است. گروهی دیگر اما با رد این نظر معتقدند «عملیات محدود» اسرائیل در رفح با هدف افزایش قدرت چانه‌زنی تیم اسرائیلی در مذاکرات دوحه- قاهره دنبال می‌شود.

طی هشت ماه اخیر مقامات دولت نتانیاهو بارها با گرفتن انگشت اتهام به سوی قاهره و جنبش حماس مدعی شدند که گروه‌های مقاومت به وسیله صدها تونل اقدام به انتقال سلاح از صحرای سینا به مقصد نوار غزه کردند. با وجود رد این ادعا از سوی مقامات مصری اما اعضای تندرو کابینه نتانیاهو خواهان اشغال کامل این منطقه و به دست گرفتن کنترل مناطق مرزی شدند. مهم‌ترین محور محل منافشه در این کارزار، محور فیلادلفیا به طول ۱۴ کیلومتر (۸.۷ مایل) است. پیشتر مقامات دولت عبدالفتاح السیسی بارها به همتایان خود در تل‌آویو هشدار داده بودند که آغاز عملیات نظامی در رفح و کوچ اجباری ساکنان به صحرای سینا به معنای عبور اسرائیل از «خطوط قرمز» مصر است. البته ناگفته نماند که از زمان آغاز عملیات نظامی اسرائیل در شرق رفح، مقامات قاهره درخصوص عبور تل آویو از خط قرمزِ قاهره اظهارنظری نکرده و ترجیح دادند به محکومیت شفاهی عملیات، بسنده کنند. همین امر، اعتراضات گسترده ای را در فضای مجازی علیه قاهره به دنبال داشت تا جایی که برخی اعلام کردند: «با ورود اسرائیل به گذرگاه رفح، تمامیت ارضی مصر نقض شد. واکنش قاهره چیست؟»

مهم‌ترین بهانه رژیم صهیونیستی برای آغاز عملیات نظامی در شرق رفح، وجود گردان‌های نظامی حماس در این منطقه است. تنها ساعاتی پس از آغاز عملیات طوفان الاقصی کابینه جنگ رژیم صهیونیستی از سه شرط «نابودی تمام زیرساخت‌های نظامی- سیاسی حماس»، «آزاد اسرا» و «تغییر ژئوپلیتیک غزه» رونمایی کرد. طی ۲۱۵ روز اخیر دستور کار اصلی عملیات نظامی اسرائیل در سراسر غزه دستیابی به اهداف فوق بوده است. ارتش رژیم صهیونیستی امیدوار است با رخته به شرق رفح ضمن پیدا کردن اسرا، مقر فرماندهی و تونل‌های حماس، بتواند گامی جدی در مسیر آزادی اسرا بردارد. همچنین صهیونیست‌ها امیدوارند بتوانند نشانه‌ای از رهبران میدانی- اطلاعاتی حماس یعنی محمد ضیف و یحیی سنوار پیدا کنند.

بامداد روز سه‌شنبه هفتم مه، تیپ ۴۰۱ زرهی ارتش اسرائیل وارد منطقه شرق رفح شد. این گذرگاه در حدود ۳ کیلومتری (۱.۸ مایلی) مرز فلسطین- مصر قرار دارد و تا محور فیلادلفیا امتداد پیدا می‌کند. اشغال این منطقه مرزی از سوی اسرائیل با آنکه نقض آشکار توافق کمپ دیوید است اما منابع نزدیک به کابینه نتانیاهو مدعی شدند که این عملیات باهماهنگی میان تل‌آویو- قاهره رخ داده و نیروهای ارتش اسرائیل پس از اتمام عملیات از این منطقه عقب‌نشینی خواهند کرد. به گزارش «تایمز اسرائیل» مقامات ارتش اسرائیل از هدف قرار گرفتن بیش از ۱۰۰ مرکز وابسته به حماس، کشف ۳ تونل و شهادت ۲۰ تن از مجاهدان فلسطینی خبر دادند. منابع فلسطینی اما خبر از شهادت ۲۷ تن، به‌ویژه ۸ کودک در شرق رفح خبر می‌دهند.

همزمان با آغاز عملیات نظامی ارتش اسرائیل در رفح، اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی حماس در تماس تلفنی با رهبران ایران، ترکیه و قطر از پذیرش پیشنهاد آتش‌بس در غزه خبر داد. ابتکار حماس در «ساعت صفر» حمله رژیم صهیونیستی به شرق رفح سبب شده است تا اعضای کابینه جنگ در اسرائیل با تشدید فشارهای داخلی- بین‌المللی مواجه شده و نتوانند تصمیمی قطعی برای بازگشت به میز مذاکره یا ادامه جنگ اتخاذ کنند. طی شبانه‌روز اخیر میزان فشار خانواده اسرای اسرائیلی و بازیگران میانجی به قدری افزایش یافته که تل‌آویو مجبور به اعزام هیات فنی به قاهره شده است.

برخی منابع عبری معتقدند که آمریکا و کشورهای عربی از احتمال پذیرش پیشنهاد تعدیل شده به طرف فلسطینی خبر داشتند اما این موضوع را با تل‌آویو به اشتراک نگذاشتند. ظاهرا مقامات اسرائیلی اطلاعی از تعدیل پیشنهاد ارائه شده به حماس نداشتند. این پیشنهاد جدید در هفته آخر مذاکرات به طرف فلسطینی ارائه شده و پیش از این صحبتی درباره آن انجام نشده بود. در این ابتکار مصری قاهره به عنوان ضامن آتش‌بس پایدار میان مقاومت و اسرائیل معرفی شده است. به عبارت دیگر جنبش حماس با پیشنهاد مصر موافقت کرده نه طرف اسرائیلی! پس از رسانه‌ای شدن این موضوع طرف اسرائیلی اعلام کرد که طرح پیشنهادی مصر خواسته‌های تل‌آویو را تامین نمی‌کند و به دنبال آن ارتش رژیم به عملیات خود در شرق رفح ادامه خواهد داد. نکته جالب توجه آن است که ظاهرا ویلیام برنز و تیم آمریکایی حاضر در این مذاکرات از جزئیات این پیشنهاد جدید اطلاع داشته اما درباره جزئیان آن به طرف اسرائیلی اطلاع ندادند.

بهره سخن

با آنکه تانک‌ها و جنگنده‌های اسرائیلی حمله به شرق رفح را آغاز کرده و ظاهرا نوار مرزی رفح- فیلادلفیا را اشغال نمودند اما به نظر می‌رسد این اقدامات بیش از آنکه برای اشغال کامل جنوب غزه باشد، حرکتی تاکتیکی با هدف تقویب موضع طرف اسرائیلی در مذاکرات دوحه- قاهره باشد. تنها ساعاتی پس از انتشار تصاویر ورود زره‌پوش‌های اسرائیلی به محور فیلادلفیا و نقض توافق کمپ دیوید، منابع عبری اعلام کردند که رژیم صهیونیستی عملیات محدود را در رفح آغاز کرده و فعلا قصدی برای حمله بزرگ به این منطقه ندارد. به نظر می‌رسد مقامات اسرائیلی پس از ناکام ماندن در تحمیل شروط خود به طرف فلسطینی، حال به دنبال آغاز عملیات روانی جدید و تضعیف موقعیت میدانی جنبش حماس در باریکه غزه هستند تا از این طریق بتوانند امتیازهای بیشتری در پای میز مذاکرات سیاسی از جنبش حماس و سایر بازیگران میانجی به دست آورند.

کد خبر 6100104

دیگر خبرها

  • فیلم| پاره‌کردن پرچم اسرائیل توسط یهودیان ضدصهیونیست
  • از رییس جمهور منتخب روسیه، پوتین، قبل از مراسم تحلیف تا برچیده شدن یک اردوگاه در پردیس دانشگاه آمستردام و اردوگاه همبستگی غزه در دانشگاه شیکاگو
  • ویدئو| تکه‌تکه کردن پرچم اسرائیل توسط حریدی‌ها
  • آمریکا ارسال یک محموله بمب را به اسرائيل تعلیق کرد
  • چرا اسرائیل درصدد کنترل نوار مرزی مصر ـ غزه است؟
  • از رفح تا قاهره؛ چرا اسرائیل درصدد کنترل نوار مرزی مصر ـ غزه است؟
  • آتش زدن بنر و پرچم هواداران دورتموند توسط طرفداران پاری سن ژرمن در ورزشگاه پارک دو پرنس پیش از آغاز بازی / فیلم
  • ویدئو| آتش‌زدن پرچم آمریکا و اسرائیل در نیویورک‌سیتی
  • یهودیان پرچم اسرائیل را وسط آمریکا پاره کردند+ فیلم
  • اسرائیل از آغاز «حملات هدفمند» در رفح خبر داد