Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-05-09@12:29:13 GMT

آشنایی با روند اشغال سرزمین فلسطین

تاریخ انتشار: ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۸۲۸۱۵۵

آشنایی با روند اشغال سرزمین فلسطین

به گزارش همشهری آنلاین تغییرات نقشه فلسطین در صد سال گذشته چیزی شبیه دگرگونی زمین شناختی است؛

زمانی که امپراطوری عثمانی بعد از جنگ جهانی اول فروپاشید، بریتانیا و فرانسه سرزمین شامات یعنی فلسطین، سوریه، اردن و لبنان را که با عنوان «منطقه اشغالی دشمن» نام‌گذاری کرده بودند، تحت کنترل گرفتند تا به وسیله آنچه که در جامعه ملل «کنترل مناطق از کار افتاده امپراطوری عثمانی» دانسته می‌شد، بر این منطقه که از سپیده دمان تاریخ مهد تمدن بشری بود، قدرت پیدا کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اعراب که از ابتدا و با وعده استقلال از این حکومت کنترلی استقبال کرده بودند، با خیانت تجزیه سرزمینشان روبرو شدند؛ سوریه و لبنان به فرانسه داده شد و اردن تحت حکومت پرحاشیه خاندان هاشمی از حجاز قرار گرفت در حالیکه بزرگان این خاندان تسلط خود بر حجاز را به واسطه کودتای بیابان نشینان سعودی از دست داده بودند.

اما شرایط برای منطقه ژئوپلتیک فلسطین بدتر بود زیرا طبق اعلامیه بالفور، بریتانیا به یهودیان متعهد شده بود تا پشتیبان تامین خانه ملی آنها باشد و به همین دلیل سرزمین مقدس و باستانی قدس و مناطق اطرافش را تحت قیمومیت خود نگه داشت.

در همین دوران بود که دو جنبش بزرگ ملی گرایانه از طرف یهودیان و دیگری در بین اعراب شکل گرفت و رقابت بر سر منافع، به انقلاب اعراب در بین سال‌های ۱۹۳۶ تا ۱۹۳۹ و همچنین جنگ داخلی فلسطین از ۱۹۴۷ تا ۱۹۴۸ منجر شد. جنگ اعراب با صهیونیست‌ها در سال ۱۹۴۸ منجر به قرارداد آتش‌بس و تقسیم‌بندی منطقه‌ به سه بخش جدید شد. اسرائیل برای یهود، نوار غزه تحت حکومت فلسطینی‌ها و سرانجام کرانه باختری رود اردن برای پادشاهی اردن؛ نتیجتا در مجموع ۷۰ درصد سرزمین فلسطین اشغال شد و بیش از ۷۰۰ هزار فلسطینی آواره شدند.

بعد از این جنگ که بیشتر با «روز نکبت» به عنوان روز آغاز اشغال شناخته می‌شود بود که ساکنان آواره سرزمین‌های اشغالی کلید خانه‌های خود را به عنوان نمادی امید بخش برای بازگشت، همراه خود نگه داشتند و در جهان آواره شدند.

در ۱۹۶۷ جنگی ۶ روزه میان اعراب و اسرائیل درگرفت و کشورهای مصر، سوریه و اردن درصدد ریشه کنی اسرائیل بر آمدند اما شکست خوردند و تمام نقشه فلسطین بعلاوه بلندی‌های جولان (سوریه)، صحرای سینا (مصر) و رود اردن (اردن) اشغال شد؛ پادرمیانی سایر کشورهای عربی منجر به صدور قطعنامه‌ای در شورای امنیت شد و از طرفین جنگ خواسته شد تا مرزهای یکدیگر را به رسمیت بشناسند.

رژیم غاصب اسرائیل عقب نشینی خود را مشروط بر به رسمیت شناخته شدن توسط کشورهای عربی دانست و مانع از بازگشت ساکنانی که مناطق خود را جهت سهولت حمله اعراب ترک کرده بودند شد و به این ترتیب مناطق بیشتری را تحت اشغال خود در آورد.

این در حالیست که شهرک‌سازی‌های افراطی این رژیم در تمام بخش‌های این سرزمین و بدون توجه به هیچ قرارداد و قطع‌نامه‌ای ادامه دارد و اکنون تنها ۱۵درصد از خاک فلسطین در اختیار ساکنان اصیل این سرزمین قرار دارد.

اقدامات اشغالگرانه اسرائیل حتی از طرف نخبگان یهودی نیز مذموم شناخته شده؛ 

نوآم چامسکی، زبان‌شناس و فیلسوف آمریکایی یهودی تبار، اقدامات اسرائیلی‌ها در سرزمین‌های اشغالی را بسیار پست‌تر از آپارتاید می‌داند و گفته است: «اگر منظور از آپارتاید آنچه که در آفریقای جنوبی رخ می‌دهد باشد این بسیار از آن بدتر است.»

اریک فروم، روانکاو و جامعه‌شناس آمریکایی-آلمانی یهودی تبار نیز با تاکید بر اینکه ادعای یهودیان در مورد سرزمین اسرائیل نمی‌تواند یک ادعای واقعی سیاسی باشد استدلال کرد: «اگر تمام ملل جهان مدعی سرزمین‌هایی که هزاران سال پیش نیاکانشان در آن می‌زیستند باشند جهان به دار المجانین مبدل خواهد شد.»

آشنایی با تاریخ فلسطین - ۱ آشنایی با تاریخ فلسطین - ۲ آشنایی با تاریخ فلسطین - ۳ کد خبر 599515 برچسب‌ها مجله فلسطین لبنان اردن اسرائیل فلسطین - غزه سوریه فلسطین - مسجد الاقصی فلسطین فلسطین - کرانه باختری

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: مجله فلسطین لبنان اردن اسرائیل فلسطین غزه سوریه فلسطین مسجد الاقصی فلسطین فلسطین کرانه باختری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۲۸۱۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سران کشورهای بزرگ به تل‌آویو رفتند تا علیه اسلام اعلام جنگ کنند

به گزارش حوزه بین‌الملل خبرگزاری تقریب، شیخ بدرالدین حسون، از علمای برجسته سوریه در دومین کنفرانس بین‌المللی وحدت اسلامی عراق با شعار «طوفان الاقصی.. آرمان و هویت» تصریح کرد: جمعیت علمای رباط محمدی امروز ما را گردهم آورده و تقریب، میان ما الفت ایجاده کرده است.

وی بابیان این که ما امروز باید قرائت جدیدی از امور داشته باشیم، تصریح کرد: وزیر امور خارجه آمریکا 15 سال پیش از عراق به دمشق آمد و به رهبر آن گفت که ما امروز در نیویورک نیستیم. ما امروز در مرزهای تو هستیم. مقاومت و همه آنچه که به فلسطین مربوط می‌شود را از کشور خود بیرون کن و در ازای آن ما همه چیز را برای تو فراهم می‌کنیم. اما جواب سوریه این بود که شما امروز یا فردا از عراق خواهید رفت و فرزندان فلسطین تنها زمانی از این کشور خارج می‌شوند که به قدس بروند.

حسون ادامه داد: جوانی در تونس خود را آتش زد و همه خبرهای دنیا به سمت بهار عربی رفتند و تونس، مصر، لیبی، سودان و سوریه را ویران کردند. اکنون یک جوان از ارتش آمریکا خود را در برابر سفارت اسرائیل برای آزادسازی آتش زد.

وی افزود: بعد از چهار روز از طوفان الاقصی، مقامات پنج کشور خارجی (آمریکا، انگلستان، فرانسه، آلمان، کانادا ) وارد تل‌آویو شدند تا به همه ما بگویند که این تنها مسئله تل‌آویو، اسرائیل و یا یهود نیست. آمدند تا بگویند که ما با همه قوای خود آمده‌ایم تا به جهان اسلام بگوییم که ما با اسرائیل هستیم. آنها آمدند تا علیه اسلام، اعلام جنگ کنند.

وی در ادامه اظهار داشت امروز باید از مردم غزه بگوییم کسانی که دائما ما را به یاد این آیه می اندازد که خداوند فرمود: «کنتم خیر امة اخرجت للناس؛ شما بهترین امتی هستید که [برای اصلاح جوامع انسانی] پدیدار شده‌اید.» و این پیامی از سوریه و جای‌جای زمین به کودکان غزه است.

این عالم سوری در ادامه خطاب به همه علمای مسلمان گفت: بیایید یک بار دیگر بخوانیم که این امت، امت واحد است. 
 

دیگر خبرها

  • حمله موشکی اسرائیل به مقر «جنبش نجباء» در حومه دمشق
  • هشدار به اردن درباره مشارکت در یک «جشن مسموم»
  • سران کشورهای بزرگ به تل‌آویو رفتند تا علیه اسلام اعلام جنگ کنند
  • همبستگی دانشجویان سوئیسی با غزه
  • پادشاه اردن: کنترل اسرائیل بر گذرگاه رفح فاجعه غزه را تشدید می‌کند
  • تاکید وزیران خارجه اردن و آمریکا بر آتش‌بس فوری در غزه
  • انحلال اعتراضات دانشجویی حامی فلسطین در چندین شهر اروپایی
  • مصر اشغال گذرگاه مرزی رفح توسط اسرائیل را محکوم کرد
  • طرح تل‌آویو برای تبدیل غزه به مکانی غیرقابل سکونت
  • دومین حمله مقاومت اسلامی عراق به اراضی اشغالی درکمتر از۲۴ساعت