Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارشناس مسائل نظامی روزنامه عبری زبان هآرتس، عاموس هارئیل، به نقل از منابع سیاسی و امنیتی بلند‌پایه اسرائیلی می گوید که اسرائیل سال‌هاست با به اصطلاح تروریسم فردی مقابله کرده است اما تروریسم سازمان یافته به خطر بسیار جدی تبدیل شده است اگر چه جنبش مقاومت فلسطین حماس از استخدام افراد از کرانه باختری برای انجام عملیات علیه اسرائیل ناتوان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هارئیل نیز می گوید که رژیم اسرائیل در همین شرایط با تهدیدی دیگری نیز مواجه است و آن ضربه ای است که آمریکا اخیرا از جانب ایران در خلیج فارس دریافت کرده است.

این کارشناس اسرائیلی به نقل از منابع سیاسی و امنیتی یاد شده در ادامه افزود: گسست‌های واقعی و خطرناک در ائتلافی که به دستور آمریکا به منظور حمایت آمد و شد کشتی‌ها در آب‌های خلیج فارس تشکیل شده بیش از پیش رو شده و در حال پدیدار شدن است.

این منابع اشاره کردند سیاست‌های رئیس جمهوری ایالات متحده دونالد ترامپ در برابر جمهوری اسلامی ایران سیاست واقع بینانه و شفاف است و خروج آمریکا از برجام در ماه می 2018 و تشدید تحریم‌‌های اقتصادی علیه ایران گویای صراحت این سیاست‌ها است.

این منابع تاکید کردند هدف واشنگتن از اقدامات اخیر علیه جمهوری اسلامی با توجه به سیاست های ترامب بازگرداندن مجدد آن به میز گفت‌و‌گو و تحمیل توافق هسته ای جدید، متفاوت با آن چه که در سال 2015 امضا شد، بوده و هست اما تصمیم گیرندگان در ایران نه تنها زیر بار تهدیدات و فشارهای آمریکا نرفتند بلکه برعکس سیاست هجومی را در دستور کار خود قرار دادند که می تواند منافع آمریکا را به طور غیر مستقیم در کشورهای حوزه خلیج فارس و در بعضی مناسبات به طور مستقیم هدف قرار دهد.

افزون بر آن منابع اسرائیلی عنوان کردند با وجود نزدیکی شماری از مقامات آمریکایی طرفدار جنگ با ایران به ترامپ از جمله جان بولتن مشاور امنیت ملی این کشور اما باز هم ترامپ جنگ با ایران که ممکن است به یک جنگ شمول و همه جانبه تبدیل شود را رد می کند، این تصمیم حتی با سرنگون کردن یک پهپاد آمریکایی پیشرفته در حریم هوایی جمهوری اسلامی ایران از جانب تهران تغییر نکرد.

به گفته هارئیل این منابع معتقدند سیاست ترامب در قبال ایران و ناکامی‌های عربستان سعودی و امارات متحده عرب در جنگ با یمن که غیر از گرفتن جان دهها هزار شهروند یمنی دستاوردی به همراه نداشت، کشورهای حوزه خلیج فارس را به تغییر و بازبینی مجدد سیاست‌های خود در تعامل با ایران وادار کرده است.

این منابع اظهار کردند دلایل زیادی وجود دارند که این تحول استراتژیک را تاکید می کنند از جمله امضای توافق بین ایران و امارات متحده عرب د جریان سفر اخیر یک هیات نظامی اماراتی به تهران برای تامین امنیت سواحل این دو کشور است و تحولی که از اهمیت بالایی برخوردار است تصمیم امارات جهت کاهش حضور خود در جنگ با یمن و شاید پایان حضور آن در آینده نزدیک در این جنگ است.

منابع بلندپایه سیاسی و امنیتی اسرائیلی تاکید کردند عدم مشارکت امارات در جنگ علیه یمن شکست عملی عربستان سعودی در مقابل جنبش انصار الله حوثی را رقم خواهد زد، که به موجب آن جنبش انصار الله در شمال یمن متمرکز خواهد شد که این موضوع خوشایند رژیم اسرائیل نیست.

از طرفی دیگر کنترل مناطق شمال یمن از جانب حوثی ها به اعتقاد منابع اسرائیلی راه را در مقابل ایران برای صادر کردن سلاح های پیشرفته به گروه‌های مقاومت فلسطینی از جمله جنبش حماس در باریکه غزه هموار ساخت و آزادی نیروی دریایی اسرائیل را سلب خواهد کرد، افزون بر آن کشتیرانی و تردد کشتی‌های این رژیم در تنگه باب المندب در تیررس جمهوری اسلامی قرار خواهند گرفت.

منابع بلند پایه اسرائیلی آن گونه که هارئیل کارشناس مسائل نظامی روزنامه عبری زبان هآرتس نقل می کند می گویند امارات در حال ترک کردن میدان جنگ یمن است و عربستان سعودی تلاش های خود را بی نتیجه یافت این در حالی که ایران پیروزی بزرگی را محقق ساخته که موجب ناامیدی  ائتلاف ضد ایران به رهبری دونالد ترامپ و نخست وزیر رژیم اسرائیل بنیامین نتنیاهو شده است.

 

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۲۶۳۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماهی‌گیری انتخاباتی بایدن از بحران غزه

به گزارش قدس آنلاین، بنا به گزارش روزنامه نیویورک تایمز، آمریکا هفته گذشته ارسال محموله حاوی ۳هزارو۵۰۰ بمب را به سرزمین‌های اشغالی به دلیل آنچه نیویورک‌تایمز نگرانی در مورد استفاده از آن‌ها در یک حمله بزرگ علیه شهر رفح در غزه خوانده، متوقف کرده است.

در حالی که نیویورک‌تایمز و برخی دیگر از رسانه‌های آمریکایی نزدیک به اردوگاه دموکرات‌ها تلاش کردند این اقدام دولت بایدن را نشانه‌ای از شکاف فزاینده میان ایالات متحده و اسرائیل در مورد هدایت جنگ در غزه قلمداد کنند، پایگاه خبری «آکسیوس» شامگاه سه‌شنبه در گزارشی به نقل از دو مقام آمریکایی نوشت کاخ‌سفید معتقد است عملیات رژیم صهیونیستی برای تسلط بر گذرگاه رفح، عبور از خطوط قرمز «جو بایدن» نیست. آکسیوس به تماس تلفنی میان بایدن و نتانیاهو پیش از آغاز عملیات در گذرگاه رفح استناد کرد که در آن، نتانیاهو علت عملیات را دستگیری یحیی سنوار و اعمال فشار بر حماس عنوان کرد و بایدن با تصرف گذرگاه رفح توسط اسرائیل مخالفتی نکرد. جو بایدن رئیس‌جمهور آمریکا سه‌شنبه نیز در مراسم بازدید از یک موزه، حمایت ایالات متحده از اسرائیل را باوجود برخی اختلاف‌نظرها یک حمایت تردیدناپذیر دانست.

حمله به رفح پس از کمک نظامی آمریکا تصادفی نیست
رسانه‌های نزدیک به دموکرات‌ها در حالی تلاش می‌کنند تعلیق تنها یک محموله تسلیحاتی را اقدامی بزرگ از سوی دولت در قبال حمله اسرائیل به غزه جلوه دهند که وبگاه «هیل» به‌تازگی با اشاره به اعتراضات دانشجویان آمریکایی علیه جنگ غزه و کمک ۲۶میلیارد دلاری جدید برای رژیم اسرائیل که در کنگره ایالات متحده تصویب شد، نوشت: رئیس‌جمهور این قانون را در بحبوحه تشدید بحران انسانی در غزه و حمله نزدیک اسرائیل به شهر رفح، جایی که بیش از یک میلیون غیرنظامی فلسطینی آنجا پناه گرفته‌اند، امضا کرد. 
بر اساس این گزارش، منتقدان سیاست رایج واشنگتن در قبال تل‌آویو، از بایدن خواسته‌اند از علاقه رژیم صهیونیستی به سلاح‌های آمریکایی به عنوان اهرم فشاری برای کاهش رنج مردم غزه استفاده کند.

در همین زمینه «رشیده طلیب» نماینده فلسطینی‌الاصل مجلس نمایندگان آمریکا دیروز با انتقاد از جنایت رژیم صهیونیستی گفت واشنگتن با ارسال سلاح در نسل‌کشی علیه فلسطینیان مشارکت دارد و تأکید کرد این تصادفی نبوده که نتانیاهو حمله زمینی به رفح را پس از آنکه دولت آمریکا ۱۴میلیارد دلار کمک بدون شرط ارسال کرد، آغاز کرده است.

یکی به نعل و یکی به میخ بایدن
واشنگتن در بحبوحه جنگ ویرانگر غزه که رژیم صهیونیستی علیه فلسطینیان به‌راه انداخته و تاکنون به شهادت حدود ۳۴هزار و ۸۰۰ نفر منجر شده، همواره برای تل‌آویو کمک تسلیحاتی و حمایت دیپلماتیک فراهم آورده است.

احمد دستمالچیان، سفیر پیشین ایران در لبنان با ذکر این نکته و اینکه تداوم جنگ در غزه و شیوه‌های مورد استفاده اسرائیل در قبال مردم و غیرنظامیان و نحوه مدیریت بحران، زمینه بروز برخی اختلافات را میان کاخ‌سفید و مقامات رژیم صهیونیستی فراهم کرده، در گفت‌وگو با قدس اظهار کرد: بحران غزه در حالی ادامه دارد که حمله به رفح و اقداماتی از این دست که به ناامنی بیشتر دامن خواهد زد، به هیچ عنوان مطلوب هیئت حاکمه دموکرات آمریکا آن هم در آستانه انتخابات ریاست جمهوری پیش رو در این کشور نیست و آن‌ها نمی‌توانند بیش از این در برابر فشار افکار عمومی درونی و بیرونی قرار بگیرند و از تأثیر منفی تداوم بحران و سکوت آمریکا در قبال کشتار مردم فلسطین بر صندوق‌های رأی آگاه هستند.

دستمالچیان با بیان اینکه شرایط کنونی و تداوم بحران در غزه، بایدن و کاخ‌سفید را در شرایط سختی برای تصمیم‌گیری قرار داده، تصریح کرد: آن‌ها از طرفی نمی‌توانند از حمایت از رژیم صهیونیستی دست بردارند و از سویی دیگر پاسخ ندادن به مطالبات افکار عمومی برای آن‌ها به منزله خداحافظی با کاخ‌سفید است؛ از این رو بایدن و مقامات آمریکایی چاره‌ای ندارند جز اینکه سیاست یکی به نعل و یکی به میخ را در قبال بحران کنونی در پیش بگیرند.

شو تبلیغاتی برای فریب افکار عمومی
مصدق مصدق‌پور، تحلیلگر مسائل منطقه نیز درباره تعلیق ارسال محموله تسلیحاتی آمریکا برای رژیم صهیونیستی گفت: مقامات واشنگتن به دلیل افزایش موج اعتراضات گسترده در محکومیت تداوم جنایات رژیم صهیونیستی در غزه به‌شدت تحت فشار افکار عمومی قرار دارند، چرا که خود را شریک جنایات اسرائیل می‌بینند؛ از طرفی آن‌ها به این نتیجه رسیده‌اند که تجاوز اسرائیل به غزه راهی از پیش نخواهد برد و عملاً با شکست مواجه شده است و ادامه این حملات فقط به دامنه بحران کنونی خواهد افزود.

مصدق‌پور با اشاره به بحرانی که تل‌آویو به دلیل شکست در جنگ و تحقق نیافتن وعده‌های پیش از جنگ با آن مواجه شده، تصمیم نتانیاهو و کابینه جنگی اسرائیل مبنی بر حمله محدود به رفح را تلاش برای ایجاد تعادل میان خواسته‌های تندروهای درون رژیم صهیونیستی و خواست آمریکا مبنی بر متوقف کردن جنگ دانست و تأکید کرد: قطعاً بایدن نیز با این حمله مخالفتی نداشته است و مخالفت نداشتن کاخ‌سفید با عملیات نظامی در رفح را می‌توان در اظهارات مقامات آمریکایی مبنی بر تردیدناپذیر بودن حمایت واشنگتن از تل‌آویو به‌وضوح دید.مصدق‌پور درباره انتشار خبر تعلیق ارسال یک محموله تسلیحاتی آمریکا به اسرائیل نیز تصریح کرد: درواقع آمریکایی‌ها با انتشار چنین اخباری چند هدف را دنبال می‌کنند؛ مهم‌ترین هدف، بحث انتخابات ریاست جمهوری و کاهش فشار افکار عمومی است. به نظر می‌رسد انتشار این اخبار و تحرکات سیاسی اخیر در کنگره مبنی بر تحریم تسلیحاتی اسرائیل تنها یک شوِ تبلیغاتی برای سرگرم کردن افکار عمومی باشد، چرا که تجربه نشان داده آمریکا هرگز پلیس خوبی نبوده و هرگز نباید از آمریکا توقع برخورد و تصمیم عادلانه داشت.

سیداحمد موسوی

دیگر خبرها

  • ماهی‌گیری انتخاباتی بایدن از بحران غزه
  • صفحه نخست روزنامه های عبری زبان/ آغاز عملیات رژیم صهیونیستی در رفح
  • هشدار به اردن درباره مشارکت در یک «جشن مسموم»
  • دوئل دیدنی روزنامه نگاران فلسطینی و اسرائیلی بر سر ایران
  • اتحاد مثلث علیه منافع ایران/ بررسی تأثیرات توافق امنیتی میان آمریکا و عربستان بر روابط سعودی‌ها با ایران
  • قتل مشکوک یک اسرائیلی در مصر | ژنرال بلندپایه یا بازرگان؟
  • اهداف حمله اسرائیل به رفح به روایت سی ان ان
  • قسام با یاسین ۱۰۵ تانک مرکاوا رژیم صهیونیستی را به آتش کشید
  • به پایان عمر سیاسی رژیم غاصب صهیونیستی نزدیک می‌شویم‌
  • روایت ژنرال اسرائیلی از برنامه 3 میلیارد دلاری برای بمباران ایران!