Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه سیاسی ایسکانیوز، روزنامه «القدس العربی» چاپ لندن، در یادداشتی به قلم دکتر شفیق ناظم الغبرا استاد علوم سیاسی دانشگاه کویت با عنوان «عادی سازی با اسرائیل و ابعاد آن» آورده است، این کار سبب تضعیف ایران نخواهد شد.

الغبرا نوشته، «اسرائیل پس از جنگ 1948 خود را از طریق جنگ‌های پی در پی و پیروزی‌های نظامی تحمیل کرده است و از تصمیم آمریکایی که متعهد به ارتشی نظامی‌تر از ارتش کشورهای عربی است، بهره برداری می‌کند».

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نویسنده توضیح داد، رژیم صهیونیستی تنها دولت با سلاح اتمی قابل توجه در خاورمیانه است؛ اما از سوی دیگر (و مهم‌تر از همه) پیروزی‌های نظامی اسرائیل به آن مشروعیت نمی‌دهد و همچنین مشکلات آب، اقتصاد و تجارت آن را حل نکرده است.

الخلیج الجدید آورده است: اسرائیل به بازارها و داشتن رابطه با منطقه عرب نیاز دارد. آنچه اسرائیل از اعراب می‌خواهد، روشن است؛ پذیرش آن و پذیرش نتایج پیروزی‌های آن و حتی پذیرش اشغال قدس و فلسطین و پذیرش آن به عنوان یکی از قوی‌ترین "کشور"های خاورمیانه است.

این وبگاه خبری افزود: در اصل، «عادی‌سازی»، همانطور که می‌دانیم، مسئله‌ای فُرمالیته نیست، بلکه در واقع سازگاری با اشغالگری اسرائیل و صهیونیسم و پذیرش امتیازات اسرائیل و صهیونیست‌ها در خصوص زمین و جمعیت آن است.

نویسنده تصریح کرد: نخستین کسی که از این نوع عادی سازی سخن گفت (عادی سازی بدون حقوق و بدون درخواست و بدون حق تعیین سرنوشت) ، «أبا ایبان»، وزیر خارجه وقت اسرائیل بود که در دهه شصت قرن بیستم هدف از عادی سازی را ساختن روابط عادی با اعراب در تمام سطوح (با دور زدن کلی مساله فلسطین) توصیف کرد.

الخلیج الجدید نوشت: عادی‌سازی بدون عدالت، هدف اسرائیل است که راه مهاجرت بیشتر یهودیان را باز می‌کند و اجازه می‌دهد اسرائیل زمین‌های بیشتری را از فلسطین بگیرد، این یک فرمول جدید برای بی ثباتی در خاورمیانه، اردن و کشورهای اطراف خواهد بود.

این وبگاه خبری افزود: در گذشته، اسرائیل بدون فلسطین صلح با مصر را برقرار کرد در نتیجه این صلح، توانایی اسرائیل برای گسترش شهرک سازی‌ها و یهودی سازی افزایش یافت، علاوه بر اینکه چندین جنگ به راه انداخت که مهمترین آنها جنگ 1982 لبنان بود.

نویسنده گفت: صلح بدون عدالت به معنای ادامه برنامه توسعه طلبی‌ها و شهرک سازی‌های اسرائیل است آن هم در میان فروپاشی وضعیت عرب و در میان وابستگی بیشتر حکومت‌های عربی به قدرت‌های بین المللی و اسرائیل برای حفاظت از حداقل امنیت آنها است.

الخلیج الجدید ادامه داد: بنابراین فرض شده است که دشمن در این مرحله، ایران، نه اسرائیل است، تا از این طریق خون تازه‌ای به پروژه عادی سازی تزریق شود؛ اما همزمان روشن است که این روند، ایران را تضعیف نخواهد کرد بلکه اراده آن را افزایش خواهد داد به گونه‌ای که اتحاد خود را با ترکیه، روسیه و چین تقویت خواهد کرد.

نویسنده تاکید کرد: تمرکز روی رویارویی با ایران و عادی سازی با اسرائیل، یک فرمول جدید برای درگیری در منطقه است و حتی اگر یک درگیری واقعی با ایران در خلیج (فارس) وجود داشته باشد، منطقه متوجه خواهد شد که هیچ پوشش سیاسی، پوشش منطقه‌ای و حمایت واقعی از سوی ایالات متحده ندارد.

به عقیده الغبرا، چند نوع عادی‌سازی وجود دارد، بنابراین، هر نشست علنی به منظور توضیح دادن مسئله فلسطین و توضیح دیدگاه عرب در مجامع بین المللی، خارج از معنای عادی‌سازی است، زیرا حقوق فلسطینیان را اثبات می‌کند و عادی‌سازی شمرده نمی‌شود.

وی افزود: اما هر جلسه‌ای که هدف آن وارد کردن اسرائیل به ملاقات‌ها با منطقه است و هدفی برای بحث در مورد مسئله فلسطین ندارد به یک فرآیند مطالعه شده برای عادی سازی تبدیل می‌شود؛ بدین ترتیب عادی سازی، عادی سازی با اشغالگری و با ریشه‌کن شدن فلسطینیان و در عین حال، رها کردن حقوق تاریخی و عدالت است.

الخلیج الجدید نوشت: این نخستین بار نیست که یک پروژه برای عادی‌سازی به راه افتاده است، آیا بیشتر کشورهای جهان عرب در کنفرانس مادرید در سال 1991، گرد هم نیامدند، زمانی که کشورهای خلیج (فارس)، سوریه و مصر در یک کنفرانس با دقت سازمان یافته با اسرائیل شرکت کردند، برای مثال، چه کسی به کنفرانس‌های چند جانبه که بین طرف‌های عربی و اسرائیل و با مشارکت اروپا، روسیه، ایالات متحده، چین و دیگر کشورها برگزار شود، به یاد نمی‌آورد؟

این وبگاه خبری افزود: این کنفرانس‌های برگزار شده در پایتخت‌های عربی و بین المللی منجر به هیچ چیز نشد بلکه مهمترین شخص از طرف اسرائیل که برای صلح تلاش می‌کرد (اسحاق رابین، نخست وزیر وقت اسرائیل) بود که در آن مرحله توسط یک افراطی یهودی اسرائیلی ترور شد.

الخلیج الجدید نوشت: جنگ‌های غزه از سال 2008 به طور خاص تعدادی از کشورهای عربی حاشیه خلیج (فارس) را به طور کامل از ایده صلح دور کرد و حتی طرح صلح عربستان که توسط کشورهای عربی مطرح شده و در سال 2002 توسط عربستان سعودی به تصویب رسید، نتوانست جلوی تجاوزات اسرائیل و انتفاضه‌های فلسطین و جنگ‌های غزه و جنوب لبنان را بگیرد.

نویسنده آورده است: سوالات صلح در ذهن اعراب باقی خواهد ماند. چون ما اعراب، جوامع مسالمت آمیز هستیم؛ اما ضروری است که محتاط باشیم. چقدر عادی سازی بوده که با بی عدالتی به بدترین جنگ‌ها منجر شده است، بنابراین هرگونه رابطه که مبتنی بر بی عدالتی و اعمال زور و اشغالگری باشد و شامل راه حل‌هایی برای مساله فلسطین نباشد منجر به ایجاد اختلافات و درگیری‌های بیشتری خواهد شد.

الغبرا تصریح کرد: حرکت به سمت عادی سازی با اسرائیل بدون تحقق عدالت در فلسطین و بدون عدالت در پرونده مناقشه اعراب و اسرائیل و بدون بیت المقدس، اشتیاق اسرائیل برای کنترل بیشتر فلسطین و سرزمین‌های فلسطینی و آزار و اذیت آنها را بیشتر می‌کند.

وی در پایان آورده است: اگر اسرائیل اقدام به اخراج جمعی فلسطینیان کند، کشورهای عربی چه خواهند کرد؟ اگر اسرائیل کاری بیشتر از انضمام قدس کرد و فرصت جنگ‌های جدیدی را در سایه ضعف کشورهای عربی فراهم کرد جهان عرب چه خواهد کرد؟اگر اسرائیل موفق شود سلطه خود را از طریق تکه تکه شدن بیشتر کشورهای عربی تحمیل کند، این امر منجر به ثبات یا ارتعاش سیستم عربی خواهد شد؟ این سوالات برای مدت طولانی با ما باقی خواهد ماند.

فارس

انتهای پیام/

171 / 156 ایران اسرائیل عربستان

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: ایران اسرائیل عربستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۵۱۷۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سفیر اسرائیل: تعلیق ارسال تسلیحات توسط آمریکا بسیار ناامید کننده است

گیلعاد اردان، سفیر اسرائیل در سازمان ملل روز چهارشنبه به وقت محلی اعلام کرد که باور نمی‌کند آمریکا ارسال تسلیحات به اسرائیل را تعلیق کرده است، اما تصمیم واشنگتن برای توقف برخی محموله‌های تسلیحاتی را «بسیار ناامیدکننده» خواند.

به گزارش صدای ایران از ایرنا،اردان در مصاحبه‌ای با شبکه ۱۲ نیوز اسرائیل گفت: جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا «نمی تواند از یک سو بگوید که شریک ما در هدف نابودی حماس [در جنگ غزه]است و از سوی دیگر ابزار‌هایی را که برای نابودی حماس است به تأخیر بیندازد.»

لوید آستین وزیر دفاع آمریکا روز چهارشنبه به وقت محلی افزود که ارسال تسلیحات به اسرائیل به دلیل عملیات رفح متوقف شد و تصمیم نهایی درباره چگونگی سرنوشت این محموله نگرفته‌ایم.

رئیس پنتاگون ادامه داد: آمریکا به صراحت گفته است که اسرائیل باید غیرنظامیان را برای انجام یک عملیات نظامی درنظر بگیرد. آمریکا نمی‌خواهد شاهد یک عملیات نظامی بزرگ در این شهر باشد و تمرکز بر روی حفاظت از غیرنظامی‌ها است.

او مدعی شد: هدف کنونی ما در خاورمیانه محافظت از غیرنظامیان و سربازان ما و آزادی گروگان‌ها است. ما همچنان مخالف یک عملیات نظامی بزرگ در رفح هستیم.

وزیر دفاع آمریکا با تکرار ادعا‌های ضد ایرانی واشنگتن مدعی شد: ایران همچنان یک تهدید برای کل منطقه خاورمیانه است. تعهد ما به اسرائیل قاطع است و از ۷ اکتبر تاکنون ما ده‌ها میلیارد دلار کمک به آن ارسال کردیم.

لوید آستین اضافه کرد: ما متعهد به حمایت از حق اسرائیل برای دفاع از خود هستیم. ارتش اسرائیل نباید عملیاتی را آغاز کند که امنیت و ایمنی غیرنظامیان را درنظر نمی‌گیرد. ما درحال بازبینی تعدادی کمک امنیتی به اسرائیل در زمینه تحولات کنونی در رفح هستیم.

گروه‌های مقاومت فلسطین ۱۵ مهرماه ۱۴۰۲برابر با هفتم اکتبر ۲۰۲۳، عملیات غافلگیرکننده‌ای با نام «طوفان الاقصی» را از غزه (جنوب فلسطین) علیه مواضع رژیم اسرائیل آغاز کردند که پس از ۴۵ روز نبرد و درگیری، سوم آذرماه ۱۴۰۲ برابر با ۲۴ نوامبر ۲۰۲۳، میان اسرائیل و حماس آتش بس موقت چهار روزه یا همان وقفه برای تبادل اسرا میان حماس و اسرائیل برقرار شد. این وقفه یا آتش بس موقت هفت روز طول کشید و سرانجام ۱۰ آذر برابر با اول دسامبر ۲۰۲۳ به پایان رسید و رژیم اسرائیل حملات علیه غزه را از سرگرفت.

کابینه جنگ رژیم اسرائیل ۱۷ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ برابر با ۶ می ۲۰۲۴ نیز به رغم مخالفت‌های بین‌المللی، حمله زمینی به شهر رفح واقع در جنوب نوار غزه را تائید کرد و ارتش این رژیم، از ۱۸ اردیبهشت بخش فلسطینی گذرگاه رفح در شرق این شهر را اشغال کرده است و بدین ترتیب، رفح شاهد حملات هوایی و گلوله باران شدید رژیم اسرائیل در تمامی مناطق خود از جمله مناطق مسکونی بوده و این رژیم با حمله به سمت گذرگاه رفح، تنها دروازه فلسطینیان غزه را به روی جهان بست.

این عملیات تنها ساعاتی پس از آن آغاز شد که جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) اعلام کرد که پیشنهاد آتش بس مصر و قطر را پذیرفته است؛ اما رژیم صهیونیستی ادعا کرد که این پیشنهاد خواسته‌های ضروری این رژیم را تامین نمی‌کند.

به گفته مقامات بهداشتی فلسطین، تاکنون نزدیک به ۳۴ هزار و ۸۰۰ فلسطینی در غزه به شهادت رسیده‌اند که بیشتر آنها زنان و کودکان هستند.

دیگر خبرها

  • حمله موشکی و پهپادی انصارالله یمن به ۳ کشتی اسرائیلی/ دو برابر شدن تجارت ایران و آمریکا در ۳ ماهه اول ۲۰۲۴/ آماده شدن ۵ کشور اروپایی برای به رسمیت شناختن کشور فلسطین/ حمله هوایی اسرائیل به حومه دمشق
  • حمله موشکی و پهپادی انصارالله یمن به 3 کشتی اسرائیلی/ دو برابر شدن تجارت ایران و آمریکا در 3 ماهه اول 2024/ آماده شدن 5 کشور اروپایی برای به رسمیت شناختن کشور فلسطین/ حمله هوایی اسرائیل به حومه دمشق
  • واکنش مقاومت به توطئه آمریکا و اسرائیل علیه گذرگاه رفح
  • سفیر اسرائیل: تعلیق ارسال تسلیحات توسط آمریکا بسیار ناامید کننده است
  • سخنگوی کاخ سفید : به توافق اسرائیل و حماس خوش بین هستیم
  • چالش های عربستان و آمریکا برای انعقاد پیمان امنیتی
  • امیرعبداللهیان: در مسیر بازگشت روابط عادی دیپلماتیک بین ایران و مصر هستیم
  • اسرائیل تنها بیمارستان رفح را هدف قرار داد
  • کاروان خودرویی بی نظیر حامیان فلسطین در شیکاگو (ببینید)
  • آیا عادی سازی روابط ریاض و تل آویو قریب الوقوع است؟